Therapie

Neuro Modulation Technique

Wat is de Neuro Modulation Technique?

Neuro Modulation Technique (NMT) oftewel de Feinberg Methode. Dr Feinberg heeft vele therapieën bestudeerd en uitgeprobeerd. Zo heeft hij ook twaalf jaar met de NAET gewerkt. Hij is een van de mensen, die op het idee kwam om naar de systemen in het lichaam te kijken, die de levensprocessen regelen. Een paar voorbeelden van zulke regelsystemen zijn het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de hormonen. Hij vroeg zich daarbij af, als je op zoveel stoffen allergisch reageert, ben je dan wel allergisch of is het immuunsysteem in de war. Zo heeft hij een nieuwe methode ontwikkeld, die hij Neuro Modulation Technique noemt. Deze methode helpt de fouten in deze regelsystemen op te sporen en te corrigeren. Door middel van een spiertest wordt er gecommuniceerd met het onderbewustzijn. Eerst wordt er uitgetest welk regelsysteem “behandeld” gaat worden. Dan wordt er een soort scan gemaakt of het regelsysteem zich bewust is van al zijn taken en vervolgens krijgt het suggesties voor verbetering. Vervolgens wordt het regelsysteem aangezet de informatiefouten die naar boven komen door de juiste informatie te vervangen. En dan kan het zelfhelend vermogen zijn werk doen. Anders gezegd: Het onbewuste krijgt hulp bij het vinden van de informatiefouten en het lichaam moet vervolgens zelf aan de slag gaan. De resultaten met deze methode zijn vaak spectaculair en uitermate geschikt voor chronische problemen, vage klachten, pijn, bewegingsstoornissen, emotionele disbalansen, allergieën en naar mijn ervaring neurologische ongemakken. Eigenlijk is het voor alles te gebruiken. Voorbeelden van resultaten in mijn praktijk: een jongen, die na 1 behandeling voor gluten, poffertjes kon eten. Een mevrouw, die na 4 jaar haar verlamde arm weer tot boven haar hoofd kan bewegen en een mevrouw met een MS beeld, die weer beweging in de benen krijgt.

Hoe verloopt de NMT behandeling?

Eerst worden de symptomen genoteerd, dus niet de diagnoses! Daarna wordt begonnen met de spiertest te oefenen. Hiermee kan het niet bewuste deel van de hersenen door ja en nee aangeven wat het wil. Na een aantal voorbereidende vragen, wordt uitgetest welk protocol het eerst gedaan moet worden. Zo’n protocol bestaat uit een gedeelte waar de fouten gezocht worden en een gedeelte waar het lichaam aangezet wordt om te corrigeren. Zo worden er een hele reeks vragen gesteld en antwoorden verkregen, allemaal met de spiertest.

Baby’s, kleine kinderen en zij die zelf niet in staat zijn om de arm naar voren te houden, kunnen via een andere persoon getest worden.

De praktijk bezit als een van de weinige in Europa het speciaal door Dr. Feinberg ontwikkelde computerprogramma Treeview. Het bijzondere daaraan is onder andere dat de patiënt aan het eind van de behandeling een speciaal voor hem gemaakte mp3 file krijgt. Door deze af te spelen kan hij thuis de behandeling zelf herhalen. Link naar NMT ( www.nmt.md )