Therapie

Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques

Wat is de NAET?

NAET, oftewel Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques, is een methode om allergieën en overgevoeligheden te elimineren, dat wil zeggen uit te schakelen. Devi Nambudripad was een verpleegster, die heel allergisch was en allerlei opleidingen ging doen om een methode te vinden om van haar allergieën af te komen. Ze is inmiddels acupuncturist, chiropractor en arts. Door toeval kwam ze erachter, dat als ze iets in haar hand hield tijdens een acupunctuurbehandeling, ze daarna niet reageerde met een allergische reactie. Dit heeft ze uitgewerkt tot een behandelmethode, die met succes overal op de wereld wordt toegepast. De NAET werkt met principes uit de acupunctuur en kinesiologie. Het is kindvriendelijk en de acupunctuurpunten hoeven niet met naalden geprikt te worden, de punten stimuleren met een trilapparaatje werkt ook prima.

Totdat ik met de NAET in aanraking kwam, kende ik alleen allergiebehandelingen, die bestonden uit het testen van wat je vermijden moest. Dat je allergieën zou kunnen elimineren leek te mooi om waar te zijn. Ik was dan ook erg sceptisch in het begin, maar dat verdween al snel toen bij een stel kinderen jeuk en uitslag snel minder werden, ze beter gingen slapen en ouders minder hormoonzalf hoefden te smeren. Toen een zwaar koemelk allergisch jochie trots vertelde, dat hij geen last meer kreeg van ijs eten, was ik definitief “om”. En nu ruim zes jaar verder hebben velen hun pufjes niet meer nodig, kunnen veel gevarieerder eten, hebben geen of veel minder allergische reacties, een veel onbezorgder leven en zitten veel beter in hun vel. Hetzelfde geldt ook voor volwassenen.

Een bonte verzameling van ervaringen met NAET van mensen met de meest uiteenlopende “kwalen” kun je vinden op  www.allergie-weg.nl , een site opgericht door een patiënt, die deze methode meer bekendheid wil geven, omdat zijn gezin er zoveel baat bij heeft gehad.